Domein Pietersheim - Lanaken

Groovy Tunes Festival 2024

2 dagen feest op het prachtige domein van Pietersheim Lanaken


Sinds 2023 hebben wij samen met de gemeente Lanaken een fundering neergelegd waar we nog jaren plezier aan gaan beleven.

Onze eerste editie vond plaats midden in een hittegolf. Daarmee was de toon gezet, 1300 feestvierders hebben in 35° de eerste editie van Groovy Tunes Festival mogen meemaken.
Voor ons een onvergetelijke ervaring die de toekomst van Groovy Tunes fundamenteel veranderd heeft. Dit jaar gaan we naar 2 dagen, het bloed zweet en tranen van alle medewerkers en de maanden planning die eraan vooraf gaan zijn gewoonweg te veel moeite voor maar 1 dag aan Groovy Tunes Festival.

Domein Pietersheim

De oudste archeologische aanwijzingen voor een burcht op deze plaats dateren van het laatste kwart van de 11e eeuw.

Ergens rond 1292 hebben ze er een burcht neergezet. Natuurlijk waren die van Luik & Tongeren jaloers en ze konden niets beter bedenken dan het spel te komen afbreken.
In 1449 heeft de familie "Van Merode" de middeleeuwse variant van "Mijn Kasteel" gewonnen en hebben ze in rust en vrede het kasteel en terrein heropgebouwd.

Tot in 1579 de Hertog Van Parma niet meer wist wat hij moest doen met zijn tijd en dan maar besloten heeft om Maastricht te gaan belegeren.
En Jawel, het kasteel Pietersheim had deze gekke spanjaard uitgekozen als uitvalbasis. In 1670 vond de bisschop van Luik het welletjes en heeft toen besloten om een einde te maken aan alle nutteloze oorlogen in en rond het gebied Lonaken.

If you don't use it, you lose it en dat was niet anders in 1721, waarna een deel van gebouwen zijn ingestort. Na jaren verval hebben ze besloten om in 1792 een nieuw kasteel te bouwen maar ze waren het brandalarm vergeten te installeren.
Ook al ligt de huidige brandweerkazerne maar 100 meter van het kasteel af, in die tijd waren ze zo praktisch nog niet en helaas is het kasteel in 1836 afgebrand.

Veel lessen hebben ze daar niet uit getrokken want het nieuwe kasteel dat ze gebouwd hebben na de brand is in 1909 opnieuw in vlammen opgegaan.
Wie daar verantwoordelijk was voor de brandveiligheid moeten ze toch eens heel goed aan zijn oren trekken want rara in 1920 was het opnieuw van dat.

Nu is het ook duidelijk waarom de huidige brandweerkazerne net langs het kasteel ligt. En eind goed al goed, het kasteel dat ze daarna gebouwd hebben staat er nog steeds.
Van ons moeten ze geen schrik hebben, het enige dat wij in vuur en vlam gaan zetten is onze dansvloer, en die ligt gelukkig ook 100 meter van het kasteel af letterlijk net naast de brandweer. 💦

2 days 2 genres

Nieuw dit jaar is de retro friday op 7 juni, deze volwaardige openingsdag staat in teken van de beste Retro van de jaren 90.

Daarvoor hebben we niemand minder dan mister Bonzai, Yves Deruyter naar Lanaken gehaald.
Wereldhits staan achter zijn naam en die worden overal nog dagelijks gespeeld.

Ook op de radio, en vooral Studio Brussel. En wil het net lukken dat we ook daar de dance dj / radio presentator / bezieler van The Sound Of Belgium van dienst hebben weten te strikken met Jeroen Delodder. Hij zal zoals op Extrema onze eerste dag afsluiten gelijk alleen hij dat kan. Wie The Greatest Switch kent kent ook Jeroen Delodder en als iemand verstand heeft van de beste platen is het deze mixmaster wel.

Dag 2 presenteren we waar iedereen voor komt, DE GROOVY TUNES SOUND gebracht door de originele deejays. Wij nemen iedereen terug mee naar de gouden jaren van Groovy Tunes op de genkersteenweg in Hasselt. Elk weekend uitverkocht voor meer dan 5 jaar lang, daar liggen onze roots / sound en die halen wij op 8 juni nog een keer uitgebreid naar boven.

Aftermovie

Tickets

Al jaren zijn onze events uitverkocht, een ticket aan de deur kopen is zeldzaam. Dat gaat hoogstwaarschijnlijk voor deze editie niet anders zijn.

  • PRE REGISTER / SOLD OUT
  • REGULAR TICKETS / 85%
  • COMBI TICKETS / 95%

Uitgebreide informatie vind je op www.groovytunesfestival.be

#JOINTHEGROOVE

Tickets